Jax Thermomix Recepten
Jax' Thermomix Socials
  • Kookblog
  • Recipes in English
  • Wie ben ik
  • Glutenvrije recepten
  • Index recepten
  • Nieuwsbrief
  • Contact
  • Live Twitter feed

Glutenvrije kaneelkoekjes (snickerdoodles) en glutenvrij bloem

27/3/2015

0 Reacties

 
Foto
We zetten er de sokken maar weer eens in. Hou ik m'n bloggemiddelde deze maand nog een heel klein beetje op par, zeg maar. Want door die gekke arm is er deze maand bijna niks van koken en bakken gekomen. Het was een beetje afhalen troef in huize Jax. En dat moet natuurlijk niet. 

Ik ben tegenwoordig lid van de Facebookgroep Glutenvrij, en het valt me op hoe mensen met glutenallergie en/of coeliakie dagelijks aan het worstelen zijn met de ingredientenstickers in de supermarkt. En dan kijk ik eens naar mezelf, zonder enige glutenallergie, maar ik eet toch voor 80 procent glutenvrij gewoon omdat ik alles zelf maak (als het even niet 'afhalen troef' is.....). Het kost heus niet veel extra moeite om je eten en snacks zelf te maken, je weet wat er in zit en bovenal wat er niet in zit aan allerhande troep, plus  ik weet gewoon wanneer ik gluten in m'n eten stop. Gisteren waren er mensen in de groep op zoek naar een lekker koekje, dus ik ben vandaag eens aan het zoeken geweest. Had al een paar weken appeltaartijs in gedachten als receptoptie, en daar moeten snickerdoodles (Amerikaanse suiker-kaneelkoekjes) in. Ik heb dus het nuttige maar eens met het aangename verenigd en heb glutenvrije snickerdoodles gebakken. Zalig, een echt dooreetkoekje, net zoals de glutenhoudende variant die ik een paar jaar geleden al eens op m'n blog heb gezet.

Het recept is afkomstig van het geweldige blog van Glutenfree on a Shoestring. Zij zit net zoals ik in elkaar, net zolang proberen tot je ook een glutenvrije variant hebt van iets dat je glutenhoudend lekker vond. Allereerst heb ik een van haar glutenvrije bloemmixen gemaakt, nou ja, net iets anders dan, want ik had geen zilvervliesrijstbloem, dus heb ik wat extra rijstbloem genomen.

Wat gaat erin:

Bloem (ik heb 200 gram gemaakt):
96 gram rijstbloem
28 gram melkpoeder (let op, dit is geen melkpoeder dat je in de koffie doet!!)
36 gram maizena
30 gram tapioca
6 gram aardappelzetmeel
4 gram xanthaangom

Koekjesdeeg:
0,5 theelepel xanthaangom (als je bloem dit al bevat, kan je het weglaten)
2 eetlepels maizena (18 gram)
158 gram glutenvrij bloem (je kunt mijn bloemmix gebruiken, of een eigen bloemmix)
1 theelepel baksoda of glutenvrij bakpoeder
110 gram roomboter
0,25 theelepel zout
150 gram suiker (ik heb de hoeveelheid suiker van Nicole iets omlaag bijgesteld)
1 eiwit
2 theelepels vanille extract
1,5 theelepel kaneel

Om het deeg doorheen te rollen:
35 gram suiker
2 theelepels kaneel


Doen:
Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven).

Als je niet je eigen bloemmix gebruikt maar de mix die ik hierboven heb beschreven, meng dan alle ingredienten van de bloem goed door elkaar.

Koekjesdeeg:
Doe de boter in de TM-kom, 3 minuten verwarmen op 37 of 50 graden tot deze helemaal is gesmolten. Voeg nu de rest van de ingredienten van het koekjesdeeg toe en meng even 25 seconden op stand 5. 

Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Draai balletjes van het koekjesdeeg ter grootte van een klein (soep)gehaktballetje. Haal het balletje door het mengsel van suiker en kaneel zodat het aan alle kanten goed hiermee bedekt is. Leg het balletje op de bakplaat en druk het een beetje plat. Doe dit ook met de rest van het koekjesdeeg. Zorg ervoor dat er zo'n 2 centimeter tussen de koekjes op de bakplaat is, want anders bakken ze tegen elkaar aan. Ze vloeien nog uit tijdens het bakken.

Als alle koekjes gevormd zijn, zet je de bakplaten in de oven. Bak de koekjes 6 tot 8 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze even 5 minuten op de bakplaat afkoelen en laat de koekjes hierna op een rooster helemaal afkoelen.

Eet smakelijk!!!!

0 Reacties

Bailey's en chocolade pannacotta

24/3/2015

0 Reacties

 
Foto
Dat is al weer even geleden....... De tijd vliegt. Ik ben eerder deze maand zo dom geweest om m'n schouder en arm te blesseren, dus heb de weinige vrije tijd die er was - ik blijf een druk leven houden op een of andere manier - besteed aan het neerschieten van aliens en boeven. Ik hou best erg van gamen ook. Ik weet het, verkeerde leeftijdscategorie en een vrouwtje...... Het hoort niet. Heb ik lak aan. Heb m'n hele leven al van gamen gehouden. Zit momenteel al een heel aantal uur in Skyrim. Heerlijk. Robbertje vechten met draken terwijl ik probeer m'n arm ook nog een beetje rust te geven.

Maar het kriebelt toch he. Ben wel bezig allerhande receptjes te verzamelen op Pinterest. En eerder deze maand kreeg ik via de mail een verzoekje van een van m'n lezers, die had dit heerlijke recept klaargemaakt zoals het beschreven stond op de Australische Thermomixsite, maar had vloeibare pannacotta overgehouden. Wilde ik er niet ook eens naar kijken, naar dat recept. Ben dan heel erg gevleid dat ik als een soort van specialist word beschouwd. Want ben een hartstikke amateur natuurlijk. 

In het oorspronkelijke recept wordt met dikke room gewerkt, dat kennen wij eigenlijk niet in Holland. Onze slagroom is altijd vloeibaar. We kennen geen 'enkele'  of 'dubbele' of 'dikke'  room. Daarom besloot ik in al m'n wijsheid dat de hoeveelheid gelatine die wordt gebruikt in dat recept, niet voldoende is om onze vloeibare room te laten opstijven. Ik heb de hoeveelheden allemaal een beetje aangepast om er 4 in plaats van 6 toetjes van te maken, en ik heb er een heel pakje gelatine tegenaan geknald. Nu denk ik uiteindelijk dat 4 blaadjes ook voldoende had geweest, maar wij hebben dus een ultralekker toetje gegeten vanavond. Na een eigengemaakt tijgerbroodje met zalm en roomkaas, want had me daar vanmiddag al een pannenkoek op waar je u tegen kon zeggen....

Nabrander (the day after): we hadden nog twee toetjes over die we vandaag wilden opeten. Ze waren vrij rubberig geworden, dus 6 blaadjes gelatine is teveel voor de dag erna. Ik zou het bij 4 blaadjes houden....

Wat gaat erin:

Pannacotta:
4  blaadjes gelatine, even voorgeweekt in wat koud water
400 mg slagroom
50 gram ruwe rietsuiker (of 50 gram poedersuiker)
100 gram Bailey's (ik had de chocolade/sinaasappelvariant, maar je kunt ook eigengemaakte
gebruiken, zie hier voor het recept)
1 theelepel vanillepasta of vanille-extract

Chocolade ganache
75 gram pure chocola in stukjes
75 gram slagroom
25 gram roomboter

Doen:
Doe de suiker in de TM-kom en maal deze in 10 seconden op stand 10 tot poedersuiker. Voeg de overige ingredienten van de pannacotta (op de gelatine na) toe en verwarm deze op 50 graden, 5 minuten, stand 1. Voeg nu de gelatine toe en meng dit nog even 20 seconden op stand 2. Verdeel dit mengsel over 4 mooie glaasjes en laat het 3 tot 4 uur opstijven in de koelkast.

Als de pannacotta is opgestijfd (opgesteven???? hier laat mijn Nederlands me even in de steek.....), maak je de chocolade ganache. Doe de chocola in de TM-kom en maal deze 10 seconden op stand 7 om ze alvast klein te maken, dan smelt het makkelijker. Voeg nu de slagroom en boter toe en verwarm de saus 3 minuten op 50 graden, stand 2. Controleer of alles is gesmolten. Zo niet, dan geef je het nog even 2 minuten extra. Verdeel de chocoladesaus over de vier glaasjes en laat dit geheel nog even opstijven in de koelkast. 

Je kunt er eventueel lekker frambozen en room bovenop doen. Beetje jammer, wij hadden de frambozen gisteren al opgesnoept. #zolekker.

Eet smakelijk!!
0 Reacties

Moussaka

6/3/2015

1 Reactie

 
Foto
Ken je dat, dat je al maanden een recept wilt maken, dat niet doet omdat het veel werk lijkt en het er eigenlijk gewoon niet van komt, en als je het dan maakt, dat je je voor je kop slaat dat je het niet eerder hebt gemaakt? Deze moussaka is zo ontzettend lekker, wederom een voorbeeld van hoe je met zulke eenvoudige ingredienten een werkelijk zalig gerecht maakt.

Na deze eerste heerlijke bijna lentedag, waarop we al lekker buiten hebben gezeten en een heel eind hebben gewandeld, heb ik dan uiteindelijk toch de stoute moussaka-schoenen maar aangetrokken. Ik wist niet hoe de Thermomix bij dit gerecht kan helpen, maar je maakt door de TM diverse dingen tegelijk klaar. Terwijl je vleessaus staat te pruttelen, gaar je de aardappelschijfjes tegelijk voor in de Varoma. Je kunt voorverpakte aardappelschijfjes gebruiken (die moeten vaak toch ook nog wel even voorkoken, ze blijven vaak wat hard), of je kunt gewoon verse aardappels gebruiken en deze zelf in schijfjes snijden. Ook dit gerecht kookt zichzelf bijna.....Je hebt wel wat tijd nodig, omdat de aubergineschijven een half uur in de oven gaan, om lekker voor te garen. Terwijl de aubergine gaart, maak je de de vleessaus. Als de vleessaus klaar is, maak je even snel de bechamelsaus. Dit kan met (glutenvrij) bloem of met maizena; dit gerecht is dus ook voor mensen met een glutenallergie. Het origineel is afkomstig van de Engelse Madame Thermomix. Bedankt Madame, voor een overheerlijk recept. Dat gaat hier nog meerdere malen op tafel komen. 

Wat gaat erin:

Moussaka
2 (kleine) aubergines
2 teentjes knoflook
2 kleine uien
paar blaadjes verse munt, in stukjes gesneden
4 grote aardappels, geschild, samen plm 600 gram (of voorgekookte aardappelschijfjes)
400 gram gehakt
1 blik tomatenblokjes
25 gram tomatenpuree
100 gram rode wijn (optioneel, ik had het niet)
2 theelepels gedroogde oregano
1 theelepel kaneel
0,25 theelepel piment
1 theelepel zout
plm 150 gram geraspte kaas
30 gram olijfolie (plus olijfolie om de aubergine in te vetten)

Bechamelsaus
650 gram melk
65 gram (glutenvrije) bloem of maizena
65 gram roomboter in 5 klontjes
1 theelepel zout
snufje nootmuskaat
paar draaien peper uit pepermolen

Doen:
Doe de uien en de knoflook in de TM-kom, 5 seconden op stand 7. Voeg 30 gram olijfolie toe en braad de uitjes 5 minuten op stand Varoma aan. Voeg nu het gehakt toe en braad dit 5 minuten aan op 100 graden, mes achteruit. Voeg hierna de tomatenblokjes, de tomatenpuree, 1 theelepel zout, de wijn als je die gebruikt, piment, oregano, munt en kaneel toe. 

Doe de aardappelschijfjes in de Varoma en zet deze bovenop de Thermomix. 15 minuten op temperatuur Varoma, stand 4, mes achteruit. 

Snij de aubergine in plakken en leg deze op een met bakpapier of siliconenmatje bedekte bakplaat. Smeer ze met een kwastje in met olijfolie en bestrooi matig met wat zout en peper. Zet de aubergineschijven een half uur in de oven op 180 graden. Halverwege draai je de schijven om, smeer je de (nieuwe) bovenkant weer met een kwastje in met wat olijfolie. Bak ze tot ze mooi goudbruin zien. 

Als de vleessaus klaar is, maak je de Thermomixkom even schoon. Hierna doe je alle ingredienten van de bechamelsaus in de TM-kom, 9 minuten op 90 graden, stand 4. Klaar.

Vet een ovenschaal in. Begin met een laag aardappelschijfjes, vervolgens een laag aubergine, gehaktmengsel, strooikaas, bechamelsaus. Leg hier nog zo'n laag bovenop. Mijn ovenschaal was maar net diep genoeg voor twee lagen. Eindig met een laag bechamelsaus en doe hier wat strooikaas bovenop. 

Bak 45 minuten op 180 graden tot de moussaka mooi goudbruin ziet. 

Eet (heel erg) smakelijk!!




1 Reactie

Stroopwafels

4/3/2015

2 Reacties

 
Foto
.....en nu zijn we weer even lang genoeg gezond bezig geweest. Ik geloof dat ik al eerder had gemeld dat ik onder de afdeling 'hoe leuk is dat...' vorige week een wafelijzer bij het Kruidvat had gescoord. Voor een tientje!!! Geen geld natuurlijk. Dus voor de mensen die nog twijfelen.....gewoon halen. Zo leuk!

Vorige week had ik gelijk al ijshoorntjes gemaakt. Met reuzengaten onderin, de slag moet ik nog een beetje te pakken krijgen. Je moet ze als ze bloedend heet zijn om een kegeltje draaien. En mijn handen zijn nog niet helemaal bloedend-heet-proof, laten we maar zeggen. Maar weet zeker dat ik het nog wel leer. 

Uiteraard moest een van de volgende projectjes stroopwafels worden. En er staan als rechtgeaarde Vlaardingse ook nog ijzerkoekjes op het programma. Ga ik misschien dit weekend wel proberen. 

Maar de stroopwafels dus. Ze zijn hartstikke lekker geworden. Je moet er wel wat tijd voor uittrekken want omdat je de wafels een voor een bakt, ben je wel even bezig als je er een stuk of vijftien maakt, en zoveel kreeg ik er uit de hoeveelheid deeg van het recept. Het recept dat ik heb gebruikt is afkomstig van allrecipes; ik heb het omgezet naar de Thermomix. Je maakt eerst een gistdeeg en laat dat even rusten. Door de grote hoeveelheid boter in het deeg zal het deeg niet al te veel rijzen. Vervolgens draai je balletjes van het deeg ter grootte van een ping-pong bal en deze bak je stuk voor stuk. Je vult ze met een stroopmengsel dat je ondertussen even maakt. De stroopwafels zijn heel erg lekker van smaak. Weer iets dat we niet meer in de winkel kopen......

Wat gaat erin:

500 gram bloem (je kunt hier ook Zeeuwse bloem voor nemen)
250 gram roomboter
150 gram witte basterdsuiker
14 gram droge gist
60 ml melk
1 ei

Voor de vulling:
250 ml stroop
200 gram bruine basterdsuiker
50 gram roomboter
1 theelepel kaneelpoeder

1 wafelijzer

Doen:
Doe de roomboter in de TM-kom en laat de boter in 4 minuten op 50 graden, stand 1 helemaal smelten. Voeg dan de rest van de ingredienten toe en kneed dit in 3 minuten op de kneedstand tot een samenhangend deeg. Doe de dop op de Thermomix en laat het deeg 45 minuten rijzen.

Maak ondertussen het stroopmengsel klaar. Doe de ingredienten in een steelpan (je kunt ook het deeg even overdoen in een kom om te rijzen en het stroopmengsel ook in de Thermomix maken. In dat geval alle ingredienten in de Thermomix doen en zo'n 5 minuten op 80 graden, stand 1 verwarmen tot alle suiker is opgelost. Als je het in de steelpan klaarmaakt, zo'n 5 minuten al roerend op half hoog vuur verwarmen en hierna het mengsel van het vuur afnemen en even tot nader gebruik terzijde zetten.

Draai balletjes ter grootte van een ping-pong bal. Zet je wafelijzer aan. Als het op temperatuur is, doe je een balletje per keer in het wafelijzer, druk het iets aan zodat het deeg mooi verspreid wordt. Bak de wafel tot hij mooi goudbruin van kleur is. HIerna haal je de wafel uit de pan, maak je 'm met een uitsteekvorm (of schaaltje, ik had even geen uitsteekvorm beschikbaar) mooi rond en met een scherp mesje snij je de stroopwafel door de helft. Dit moet gebeuren als je wafel nog warm is, anders breekt hij. Het is een precisiewerkje omdat de wafels niet echt heel dik zijn, je moet even de slag te pakken krijgen. Laat de twee helften hierna afkoelen. Als ze wat koeler zijn, smeer je een laag stroop op een helft en doe je de andere helft van de stroopwafel er bovenop. Bak de wafels stuk voor stuk op deze manier.

Eet smakelijk!

2 Reacties

Wortel-linzensoep met korianderpesto en zeewolf

2/3/2015

0 Reacties

 
Foto
Alweer zo'n oergezond gerecht uit de keuken van ome Appie. Zo lekker en smaakvol. Helemaal geweldig.

Ik moet vandaag een beetje op een holletje bloggen, geen flauw idee of dat me lukt. Manlief heeft haast, hij wil nog House of Cards kijken. Tja. Gisteren was ik in zijn ogen net een tikje te laat klaar met mijn artikeltje. Dan doorkruis ik zijn plannen, en dat moet natuurlijk niet :)). En nu zit hij zakelijk te bellen, en kan ik stiekem mijn inspiratie vaarwel kussen. Mijn duim werkt pas goed en humorvol in een vrij stille omgeving, kom ik nu tot ontdekking. Met geklets kan ik me niet al te best concentreren en er geen grappig verhaaltje uitgooien. Dus we gaan maar gelijk over tot de orde van de dag. Het receptje.

Dat stamt opnieuw uit de nieuwe Allerhande. Toen ik die afgelopen maandag bij mijn moeder doornam, viel m'n oog gelijk op dit soepje. Nou ja, soepje, je lepel kan er rechtop in blijven staan hoor! Een lekkere dikke maaltijdsoep. Met een visje. Niet het visje dat Albert Heijn graag wil slijten (dat had schelvisfilet geweest), maar deze had z'n expiratiedatum bijna bereikt, en mocht dus met korting met het vrouwtje mee. En aangezien het vrouwtje niet zo van de vis is, en de ene witte vis voor haar precies hetzelfde is als de volgende witte vis, zou het vast ook wel smaken met afgeprijsde zeewolf. Gelijk dat ik had! 

Dit recept is bij uitstek geschikt voor de Thermomix, maar kan ook gewoon met een pan op het vuur en de staafmixert in de hand hoor! Ik heb eerst lekker een verse harissa gemaakt. Albert Heijn wilde harissa uit een potje verkopen, maar die haalt het qua smaak niet bij versgemaakt. Recept van Deonart van Smulweb. Die maakt altijd lekkere receptjes. Je draait binnen 2 minuten een overheerlijke harissa. Vervolgens lekker een verse korianderpesto gemaakt, ook zo gepiept. En daarna het soepje. Ik heb de grenzen van m'n Thermomixkom eens uitgeprobeerd en 'm helemaal volgefrot met wortel, bleekselderij, linzen en ook nog eens anderhalve liter water. Manlief werd er zenuwachtig van, het blupte gezellig m'n deksel op. Maar niet eroverheen, en dat is het belangrijkste. Dit geldt overigens voor een TM5!! Mensen met een TM31 kunnen beter net iets minder in de kom doen, hou goed de maximumlijn in de gaten. Als laatste het visje insmeren met wat zout, za'atar en olijfolie en bakken in de koekenpan. En dan uiteraard alles opdienen in een weckpotje voor een mooie foto. Dat is mode. 

Wat gaat erin:

Harissa:
3 chilipepers, zaadjes verwijderd
1 eetlepel djinten
3 eetlepels verse koriander of 1 eetlepel ketoembar (ik heb lekker verse genomen)
3 teentjes knoflook
1 theelepel zout
genoeg olijfolie om een mooie pasta te krijgen.

Korianderpesto
Een grote hand korianderblaadjes
peper en zout naar smaak
4 tot 5 eetlepels olijfolie

Soep:
600 gram winterwortel, schoongemaakt en in stukken
3 tot 4 eetlepels groentenbouillonpasta (of groentenbouillontabletten)
rasp en sap van 1 sinaasappel
2 stengels bleekselderij in stukken
250 gram rode linzen
1,5 liter (of net iets minder) water
Zeewolffilet (ik had een stukje van zo'n 250 gram, voor 2 personen)

Doen:
We maken eerst de harissa en de korianderpesto omdat die volgorde gewoon het handigst is. De soep kan je dan in je kom laten zitten. Spaart weer een pan voor de afwas. 

Doe de chilipepers, knoflook en koriander in de TM-kom en maal dit in 7 seconden op stand 7 fijn. Voeg nu de kruiden en de olijfolie toe. 15 seconden op stand 8 om 'm nog wat fijner en goed gemengd te krijgen. Zet apart tot nader gebruik.

Maak de kom even schoon en goed droog. Doe nu de koriander voor de korianderpesto in de TM-kom en hak deze in 5 seconden op stand 7 fijn. Voeg zout en peper naar smaak toe en zo'n 5 eetlepels goede olijfolie. Meng ongeveer 15 seconden op stand 8. Zet apart tot nader gebruik.

Dan gaan we aan de soep beginnen. Doe de stukken wortel en bleekselderij in de TM-kom en hak deze in 10 seconden op stand 7 fijn. Voeg linzen, groentenbouillonpasta of -blokjes toe en doe het water in de TM-kom. Hou hierbij de maximale vullijn goed in de gaten. Kook de soep in 30 minuten op 100 graden, stand 3 gaar. Ik heb de dop op de Thermomix gedaan. Als de soep klaar is, pureer je deze 30 seconden op stand 8 tot een mooie gladde soep. Maak op smaak met de sinaasappelrasp en -sap en harissa. Hou wat harissa over voor garnering. Garneer niet te uitgebreid, want harissa is behoorlijk pittig.

Doe wat zout en za'atarkruiden op de vis en smeer de vis in met olijfolie. Bak de vis in een droge koekenpan in ongeveer 8 minuten (zeewolf heeft misschien langer nodig dan andere vis, dus let goed op wanneer de vis gaar is) gaar. Verdeel de vis in stukken. Schenk de soep in koppen (foodbloggers: schenk de soep in fotogenieke weckpotjes), garneer met een beetje harissa, leg er een stuk vis in, korianderpesto eroverheen
en eet smakelijk!!!!
Foto
0 Reacties
<<Vorige
    Thermomix recepten voor elke dag!
    Foto
    thermomixrecepten.com is niet gelieerd aan Vorwerk, Cnudde Belgie of Thermomix Nederland. Dit is een recepten- en infoblog van een Thermomixfan die zelf geen Thermomix demo's doet en geen Thermomix verkoopt.

    Email: 
    jax@thermomixrecepten.com
    BesteBloggers
    Foto

    Jax | Jacqueline

    Ik ben Jacqueline en heb altijd al interesse gehad in koken. Sinds maart 2011 heb ik een Thermomix, de alleskunner in de keuken, en sindsdien maak ik zoveel lekkere dingen dat ik dat via mijn blog wil delen. Ik heb gezien dat er nog niet zoveel Nederlandstalige receptensites voor de Thermomix zijn, dus vandaar heb ik gewoon voor m'n moerstaal gekozen. Inmiddels blog ik al een paar jaar, en merk ik dat de mensen het leuk vinden. Sinds kort ben ik begonnen om een gedeelte van m'n recepten ook in het Engels te vertalen.

    Foto

    Mijn Categorieën

    Alles
    Bakken
    Basis
    Brood
    Dessert
    Drank
    Ei
    Feestelijk
    Foodblogswap
    Gebak
    Glutenvrij
    Huishoud
    Inmaken
    Italiaans
    Kado
    Kip
    Kookchallenge 2017
    Oriëntaals
    Oriëntaals
    Paleo
    Pasta
    Retro
    Rijst
    Sauzen
    Slowcooker
    Snacks
    Soep
    Sous Vide
    Sous-vide
    Suikervrij
    Superfoods
    Tussendoor
    Varoma
    Vegetarisch
    Vis
    Vis/schaaldieren
    Vlees
    Voorgerecht
    Wereldgerechten
    Zuivelvrij

    Mijn Archief

    September 2017
    Juli 2017
    Februari 2017
    Januari 2017
    December 2016
    November 2016
    Oktober 2016
    Juli 2016
    Juni 2016
    April 2016
    Maart 2016
    Februari 2016
    Januari 2016
    December 2015
    November 2015
    Oktober 2015
    September 2015
    Augustus 2015
    Juli 2015
    Mei 2015
    April 2015
    Maart 2015
    Februari 2015
    Januari 2015
    December 2014
    November 2014
    Oktober 2014
    September 2014
    Augustus 2014
    Juli 2014
    Juni 2014
    Mei 2014
    April 2014
    Maart 2014
    Februari 2014
    Januari 2014
    December 2013
    November 2013
    Oktober 2013
    September 2013
    Augustus 2013
    Juli 2013
    Juni 2013
    Mei 2013
    April 2013
    Maart 2013
    Februari 2013
    Januari 2013
    Januari 2012
    December 2011
    November 2011

    Blogroll

    Australisch Thermomix Forum
    Quirky Cooking
    Superkitchenmachine
    Steph Berg
    Tenina
    Meneer Wateetons (briljant!)
    Duitse Thermomixsite
    Tick of Yum
    Thermomixkookatelier
    Tick of Yum

    koken & tafelen algemeen

    Topblogs